Cum se poate igieniza cabina de duş în doi timpi şi trei mişcări
Cabina de duş se va curăţa mai uşor imediat după ce ai ieşit de la duş, pentru că este încă udă. În plus, uleiul de bebeluşi folosit după curăţare va face ca data viitoare să nu se mai murdărească la fel de repede. Tigaia arsă se va curăţa mult mai uşor dacă punem o mână de praf de curăţat, apoi apă şi o punem la fiert 10 minute.
Petele de transpiraţie pot fi înlăturate cu o soluţie făcută din câteva linguri de bicarbonat şi puţină apă. Se lasă amestecul pe pată 10-15 minute, după care se spală cu apă caldă. Şi zeama de lămâie, oţetul, sau aspirina mărunţită dau rezultate. Se pun pe pată şi se lasă să acţioneze câteva minute, apoi se spală cu apă călduţă.
Încălţămintea de vară care a stat peste iarnă în spaţiu închis şi acum miroase neplăcut poate fi reîmprospătată tot cu ajutorul bicarbonatului. Se pune una-două linguri de bicarbonat în fiecare pantof şi se lasă peste noapte. Până a doua zi, mirosul neplăcut va dispărea.
Odorizantul pentru casă poate fi făcut chiar acasă, nu e necesar să cumpărăm unul. Într-un vas mic, un bol sau o farfurioară se pune o linguriţă – două de bicarbonat şi peste el, câteva picături de ulei volatil cu aroma preferată.
Robinetele cromate îşi vor păstra luciul mai mult timp dacă, după curăţare, sunt frecate cu hârtie cerată. Apa va aluneca pe ele şi depunerile vor întârzia să apară.
Petele de pe canapea pot fi îndeărtate cu lingură de praf de copt, amestecată cu o lingură de detergent, puţin oţet şi apă călduţă. Soluţia se aplică pe pată şi se lasă să acţioneze circa 30 de minute, după care se curăţă cu o cârpă curată şi se aspiră zona.
Praful nu se va mai depune la fel de repede pe mobilă dacă pe cârpa cu care o ştergem vom pune câteva picături de balsam de rufe. Având efect antistatic, balsamul va face ca praful să nu se mai aşeze aşa uşor.
Cada de baie se va curăţa uşor cu un amestec dintr-o lingură de praf de copt şi două de bicarbonat. Cu acest amestec se va freca bine cada, după care se clăteşte cu apă călduţă. Praful de copt este bun şi pentru desfundarea ţevilor. Două linguri de praf de copt şi două de sare se amestecă şi se toarnă în conducta înfundată Apoi se toarnă puţin oţet şi se lasă puţin să acţioneze, după care se toarnă apă fierbinte.
sursa: adev.ro/pbbg7r
Comentarii recente