DERATIZARE

"Deratizarea reprezinta un complex de masuri aplicate de toti factorii interesati pentru reducerea substantiala a populatiei de soareci si sobolani si mentinerii acestora la un nivel numeric redus".

DERATIZAREA MIXTA:

- consta in combinarea metodei de deratizare chimica cu cea de deratizare ecologica.

Combaterea rozatoarelor trebuie efectuata pe tot parcursul anului si cu o intensitate mai mare primavara si toamna, cand resursele de hrana din zona culturilor agricole se imputineaza si temperaturile exterioare devin tot mai coborate. Majoritatea rozatoarelor au regim variat de hrana, chiar omnivor, insusire care le permite sa se adapteze usor la cele mai diferite surse de hrana.

Principalele metode de combatere sunt:

  • PENTRU SPATIILE EXTERIOARE:  DERATIZAREA CHIMICA:

costa in utilizarea unor produse chimice (“momeli raticide”), cu actiune de intoxicare rapida sau lenta a rozatoarelor. Produsele raticide folosite fac parte din grupele Xn si Xi de toxicitate (toxicitate redusa) si sunt avizate de Ministerul Sanatatii. Pentru sporirea sigurantei dumneavoastra si pentru o eficienta mai ridicata a tratamentului, momelile raticide vor fi amplasate in interiorul unor dispozitive speciale, denumite statii de intoxicare construite din materiale rezistente (metal sau plastic), dotate cu sisteme de ancorare, incuiere si fixare a momelilor ininterior.

  • PENTRU SPATIILE INTERIOARE: DERATIZAREA “ECOLOGICA”:

consta in utilizarea unor produse NETOXICE pentru capturarea si indepartarea rozatoarelor: capcane, atractanti s.a. Aceasta metoda este recomandata mai ales pentru DOMENIUL ALIMENTAR si cel FARMACEUTIC dar si pentru domeniile conexe. Avantajele fata de metoda de deratizare chimica sunt: eliminarea riscului contaminarii alimentelor (in cazul in care sunt pastrate alimente vrac, nedepozitate ermetic), precum si cel al aparitiei de mirosuri neplacute in interiorul cladirii cauzat de rozatoarele intoxicate.

Frecventa recomandata de prestare a serviciilor este urmatoarea:

  • pentru serviciile de deratizare chimica recomandam ca frecventa de executie sa fie cel putin 1 tratament pe TRIMESTRU sau mai des in functie denecesitati;
  • pentru serviciile dederatizare ecologicarecomandam ca frecventa de executie sa fie cel putin 2 interventii pe LUNA sau mai des in functie denecesitati;

In cazul serviciilor de deratizare chimica, in interiorul unitatilor cu profil agro-alimentar recomandam folosirea numai anumite tipuri de statii de intoxicare: construite din plastic sau din tabla, dotate cu sistem de ancorare a momelilor raticide in interior si incuiere cu cheie speciala. Folosirea unui alt tip de statii de intoxicare se va face numai la cererea dumneavoastra.

 

Va recomandam sa optati pentru metoda deratizare si dezinsectie chimica cat si ecologica, deoarece normele privind siguranta prevad utilizarea acestor metode iar in caz contrar, prestatorul nu isi poate asuma responsabilitatea in situatia unei eventuale contaminari sau alt incident, inclusiv in cazul inspectiilor de la ANSVA sau alte institutii abilitate sa efectueze controale.

Legislatia nationala in vigoare stipuleaza in mod clar obligativitatea efectuarii periodice a tratamentelor de deratizare si dezinsectie, precum si cuantumul amenzilor aplicate in cazul neefectuarii acestora.

TOP Call Now Button