DERATIZARE
"Deratizarea reprezinta un complex de masuri aplicate de toti factorii interesati pentru reducerea substantiala a populatiei de soareci si sobolani si mentinerii acestora la un nivel numeric redus".
DERATIZAREA MIXTA:
- consta in combinarea metodei de deratizare chimica cu cea de deratizare ecologica.
Combaterea rozatoarelor trebuie efectuata pe tot parcursul anului si cu o intensitate mai mare primavara si toamna, cand resursele de hrana din zona culturilor agricole se imputineaza si temperaturile exterioare devin tot mai coborate. Majoritatea rozatoarelor au regim variat de hrana, chiar omnivor, insusire care le permite sa se adapteze usor la cele mai diferite surse de hrana.
Principalele metode de combatere sunt:
- PENTRU SPATIILE EXTERIOARE: DERATIZAREA CHIMICA:
costa in utilizarea unor produse chimice (“momeli raticide”), cu actiune de intoxicare rapida sau lenta a rozatoarelor. Produsele raticide folosite fac parte din grupele Xn si Xi de toxicitate (toxicitate redusa) si sunt avizate de Ministerul Sanatatii. Pentru sporirea sigurantei dumneavoastra si pentru o eficienta mai ridicata a tratamentului, momelile raticide vor fi amplasate in interiorul unor dispozitive speciale, denumite statii de intoxicare construite din materiale rezistente (metal sau plastic), dotate cu sisteme de ancorare, incuiere si fixare a momelilor ininterior.
- PENTRU SPATIILE INTERIOARE: DERATIZAREA “ECOLOGICA”:
consta in utilizarea unor produse NETOXICE pentru capturarea si indepartarea rozatoarelor: capcane, atractanti s.a. Aceasta metoda este recomandata mai ales pentru DOMENIUL ALIMENTAR si cel FARMACEUTIC dar si pentru domeniile conexe. Avantajele fata de metoda de deratizare chimica sunt: eliminarea riscului contaminarii alimentelor (in cazul in care sunt pastrate alimente vrac, nedepozitate ermetic), precum si cel al aparitiei de mirosuri neplacute in interiorul cladirii cauzat de rozatoarele intoxicate.