DEZINFECTIE

Dezinfectia este procesul de decontaminare a suprafetelor si eliminare a microorganismelor patogene (microbi), cu exceptia sporilor bacterieni, prin utilizarea diferitelor metode de distrugere. In acest sens se foloses ca genti fizici (raze solare, ultraviolete artificiale) si chimici (substante dezinfectante). Sterilizantii chimici, actioneaza in cateva ore, si au proprietati sporicide.

In activitatile de dezinfectie, trebuie aplicate masuri de protectie pentru a preveni eventualele accidente si intoxicatii, intrucat germenii patogeni constituie un focar permanent de boli infectioase si parazitare la om si animale.

Actiunea de dezinfectie trebuie realizata periodic si cu responsabilitate in caz contrar se poate ajunge la aparitia diferitelor bacterii, paraziti sau virusuri si implicit a bolilor.

Prin procesul de dezinfectie se urmareste asigurarea si mentinerea starii de sanatate a cetatenilor.
Acesta se poate realiza in numeroase  spatii publice: scoli, gradinite, hoteluri, restaurante, depozite, birouri, policlinici, ferme agricole, institutii publice, cabinete medicale, mijloace de transport etc.

 

CLASIFICAREA DEZINFECTIEI:

– in functie de zona de aplicare, aceastapoate fi generala sau partiala (locala)

– in functie de scop: profilactica (preventiva) si de necesitate (terapeutica, de atac)

Dezinfectia profilactica (preventiva) este actiuneace are ca scop prevenirea si combaterea bolilor transmisibile. Se aplica periodic si se realizeaza in cazul nedepistariisursei de agentipatogeni.

Dezinfectia terapeutica (de atac) are ca scop combaterea unor boli infectioase sau parazitare, din momentul inregistrarii primelor cazuri de boala si pana la lichidarea intregului focar.

De ce este necesara dezinfectia?

Principalul si celmai important motiv este: propria noastra sanatate. Prin efectuarea dezinfectiei ne asiguram ca am eliminat agentii patogeni daunatori organismului uman.

Metodele de aplicare

Principalele metode de dezinfectie, pe care firma noastra le utilizeaza sunt urmatoarele:

Pulverizarea

– se realizeaza cu ajutorul unor pompe de joasa presiune– popular numite vermorel– sau a unor pompe de mare presiune – numite atomizoare – si se executa prin pulverizarea substantelor la nivelul suprafetelor. Aceasta reprezinta metoda cea mai practica si cel mai des folosita de catre echipa noastra.

Nebulizarea – sau „ceatarece” – aceasta metoda are la baza ca si solvent apa si se mai numeste pulverizare ULV(ultra low volume). Se realizeaza cu ajutorul Nebulizatoarelor ULV( Ultra Low Volume). In cele mai multe cazuri, aceasta metoda este folosita pentru interior, cantitatea de produse iritante fiind foarte mica sau inexistenta.

Metode si mijloacele de dezinfectie:

1. Mecanice: ventilarea naturala, aerisirea, curatirea, scuturatul, aspiratul, spalatul, clatitul, filtrarea apei;

2. Fizice:  ventilarea, filtrarea, fierberea, prelucrarea cu aerfierbinte, prelucrarea cu aburi, iradierea gama, tratare cu ultrasunet;

3. Chimice: fenoli, halogenii, compusicuaternari de amoniu, hexachlorofene, alcoolul, aldehide, peroxidul de hidrogen, chloroxylenol;

4. Biologice: biofiltre, biocamere, compostarea;

In vederea prevenirii si combaterii infectiilor si in particular a bolilor transmisibile, echipa noastra va ofera solutii viabile si prompte. Detinem toatea vizele si autorizatiile necesare in furnizarea de servicii pe masura asteptarilor si nevoilor dumneavoastra.

TOP Call Now Button